programma De poëzie ligt op straat!

jubileumprogramma tijdens Woordnacht

zaterdag 29 oktober 14:00 – 15:15 uur 

Dit jaar in oktober bestaat stichting de Zoek naar Schittering 5 jaar precies. Om dat te vieren bied ze in samenwerking met festival Woordnacht en Kila van der Starre een mooi programma aan op zaterdag 29 oktober 14.00 uur – 15.15 uur in de Bovenzaal van het Nieuwe Instituut. Jiske Foppe van GEEN POEHA richtte de stichting op in 2017.

Het programma bestaat uit een boeiende lezing, poëzie door oa Peter Swanborn en een interview met oprichter en openbare poëzie-producent Jiske Foppe, door festival directeur Hans Sibarani.
De entree is gratis en uitsluitend voor onze genodigden (zoals jij!) en Woordnachtbezoekers.
De entree is gratis en uitsluitend voor onze genodigden en Woordnachtbezoekers. Lees hieronder meer en zie hier de Woordnacht website.

Geef je daarom op om verzekerd te zijn van een plaats door een mail met je naam te sturen aan: aanmelden@dezoeknaarschittering.nl
We hopen je daar te ontmoeten!

Programma

  • korte introductie door Jiske Foppe
  • voordrachten door Peter Swanborn en Daniël Dee
  • lezing ‘De poëzie ligt op straat – ook in Rotterdam. Poëzie buiten het boek’ door Kila van der Starre (plusminus 25 minuten)

Dr. Kila van der Starre is dè straatpoëzie expert van Nederland, neerlandicus, universitair docent aan de UU en lid van de Raad van Toezicht van stichting de Zoek naar Schittering. Haar lezingen maken poëzie buiten het boek springlevend.

Peter Swanborn’s gedicht Hier en nu (Het Wolkenreparatieatelier, 2018 Podium) is in 2022 op de Jonkersbrug aangebracht.
Daniël Dee is bezig met nieuw werk en daar beluisteren we een eerste voordracht van! Daniël schreef het gedicht op de Mathenesserbrug en was betrokken bij de start van de stichting, toen het initiatief open/ dicht_ bruggedichten van start ging.

  • interview door Woordnacht festivaldirecteur Hans Sibarani met Jiske Foppe en gasten

Een gesprek over o.a. het realiseren van gevel- en bruggedichten, hoe gaat dat in z’n werk, en andere prangende vragen.