Gevelgedicht Geluk is je lot

Gevelgedicht Afrikaanderplein GelukisjelotDe gedichtenwedstrijd Geluk op Zuid in gebied Feijenoord was een groot succes: er zijn 73 geluksgedichten ingezonden! Alle kinderen van 9 tot en met 12 uit de 9 wijken van Feijenoord konden van augustus tot en met oktober 2017 meedoen met de gedichtenwedstrijd en twee gratis geluksworkshops. Uit de deelnemers werden 3 winnaars geselecteerd: Ishaan Goercharan (11), Francesca Richinsin (10) en Nina Zimmerman (12). Nina’s gedicht werd bovendien (deels) als gevelgedicht uitgevoerd op het speeltuingebouw Afrikaanderplein in gebied Feijenoord!
Op 15 november 2017 vond de feestelijke onthulling van het gevelgedicht plaats met toespraken van Gerard den Burger (bestuur Speeltuin S V A Afrikaanderplein) en gebiedsvoorzitter Fatih Elbay die beiden het project omarmden, YMP die optrad met een mooi spoken word stuk en de prijzen uitreikte, Anna-Maria Carbonaro (Gelukshuis Alacritas) die de presentatie deed en Jiske Foppe van GEEN POEHA zaak voor poëzie die de jury beoordelingen toelichtte. Geluk op Zuid winnaars fragmenten
De jury bestond uit stadsdichter Derek Otte, dichter docent Karin van Kalmthout,  Gerard den Burger, een kinderjurylid, Anna MAria Carbonaro en Jiske Foppe. De tekst in het gevelgedicht komt uit Nina’s gedicht. De prijs voor alledrie de winnaars bestond verder uit een jaarabonnement op het tijdschrift Dichter, genereus ter beschikking gesteld door PLINT.

Er komt nog een staartje want er wordt nog een emaille plaat met álledrie de gedichten aangebracht op het speeltuingebouw, tegelijkertijd met de presentatie van een dichtbundel van álle inzendingen!

Lees hier meer over het project:

Geluk op Zuid

partners en financiers Geluk op Zuid